Vrienden van RTV Drenthe

Algemene Ledenvergaderingen besluitenlijstje

Geplaatst: 12 juni 2023

Voor een ieder die niet op de Algemene Ledenvergadering aanwezig was, plaatsen we hier een besluitenlijstje. Zo kunnen alle leden lezen wat er op deze twee avonden werd besloten.

Besluitenlijst Algemene Ledenvergaderingen

Contributieverhoging
Het bestuur stelt voor om vanaf 1 mei 2024 de eerstkomende drie jaar elke keer de contributie met € 1,00 per jaar te verhogen. Vanuit de kascommissie komt een tegenvoorstel: Verhoog de contributie per 1 mei 2024 in één keer naar € 10,= en verhoog de daaropvolgende twee jaren dan niet. Hun voorstel wordt prima ontvangen en meteen unaniem door de vergadering goedgekeurd en aangenomen.

Administratiekosten
Er zijn nog een aantal leden die de contributie niet via automatisch incasso willen betalen. De kosten hiervoor worden steeds hoger (postzegel, brief/brieven, evt. nabellen). Het bestuur heeft besloten dat de kosten verhoogd worden van € 1,= naar € 2,=. 

AVG regeling
Het bestuur heeft, na één kleine aanpassing, in haar vergadering van 23 januari 2023 de Algemene Verordening Gegevensbescherming vastgesteld voor de Vereniging Vrienden van RTV Drenthe.

Drentse taal op RTV Drenthe
Naar aanleiding van de discussie over het gebruik van onze eigen taal op tv en radio heeft het bestuur nog een brief geschreven naar de directie van de omroep. Hierin onderstrepen zij nogmaals het belang van onze eigen streektaal.

Vernieuwde statuten
In de tweede Algemene Ledenvergadering worden de vernieuwde statuten goedgekeurd. Ze kunnen nu, na een paar kleine aanpassingen, bij de notaris worden ondertekend.

Huishoudelijk Reglement
In deze vergadering wordt ook het Huishoudelijk Reglement, na een kleine aanpassing, goedgekeurd.

 

Statuten, Huishoudelijk Reglement en AVG zijn op onze website te lezen.
De kleine aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van opmerkingen van leden in de Algemene Jaarvergaderingen van mei 2023.

Vrienden van RTV Drenthe

Batinge 46
9331 KX Norg

Tel: 06 29 11 36 53
E-mail: secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

KvK nr: 40047987