Vrienden van RTV Drenthe

Duo 2Voudt in Grolloo

Lieve mensen, in september 2022 mochten wij weer een Vriendenpraot ontvangen. Hierin lazen wij de aankondiging van het DUO 2 VOUDT, dat zou komen optreden op 19 november 2022 bij Café Restaurant Hofsteenge in Grolloo. Dit leek ons wel wat, dus gaven wij ons op.
Eindelijk was het zover en konden wij er heen. Geen idee, wat wij konden verwachten. De beide heren van DUO 2 VOUDT, Eddie Zinnemers en Rob Wilhelm, hebben een onderwijs achtergrond en zijn beiden inmiddels met
pensioen. Nu hebben ze tijd voor andere dingen, waar zij hun creativiteit in kwijt kunnen.
We werden vriendelijk ontvangen met koffie of thee en met een plakje cake of koek. Langzaamaan vulde de zaal zich en uiteindelijk waren er bijna 60 mensen. De sfeer was goed en om 20.00 uur gingen de heren van start met het programma Jong Belegen. Dit verwees onder andere naar kaas. Eddie kwam op en verkleed als kaasmeisje in een grote gele jas en met het bekende kaasmutsje van Frau Antje. Rob droeg een geel gilet.
Tijdens dit eerste sketchje met zang en teksten deelde Rob stukjes kaas uit aan ons als publiek. Dat viel goed in de smaak.
De heren hadden het tempo er goed in met afwisselend sketchjes, liedjes en gedichten. Het publiek in de zaal leefde volop mee. Soms stil, dan weer vrolijk lachend en met veel applaus.
Er waren vele prachtige woordspelingen te horen, zoals: supermarkt Jumbo werd de olifanten-winkel genoemd. Ook zeer recente onderwerpen uit het nieuws passeerden de revue. Een thema was ook, dat je na je pensionering moet proberen om actief te blijven en die dingen moet gaan doen, waar je blij van wordt. Dus niet achter de geraniums gaan zitten.
In de pauze werden er lootjes verkocht en er waren prachtige prijzen te winnen. De trekking was na het optreden om plm. 22.30 uur en veel mensen gingen blij met een prijs naar huis.
Het was een prachtige avond en wij hebben ons geen minuut verveeld.
Wij hebben genoten, met dank aan het bestuur, die deze geweldige avond mogelijk heeft gemaakt.

Metje en Hans Groenhof, Assen

Vrienden van RTV Drenthe

Batinge 46
9331 KX Norg

Tel: 06 29 11 36 53
E-mail: secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

KvK nr: 40047987