Vrienden van RTV Drenthe

Fietsen over het Dwingelderveld

Bij nadering van vakantiepark "De Noordster" in Dwingeloo, afgelopen zaterdagmorgen (09/09/2023), werd ik al helemaal vrolijk van de aanwijsbordjes langs de kant van de weg met het logo van "Vrienden RTV Drenthe" erop, met daaronder een pijl, wijzend naar de Start.
De auto parkerend op de parkeerplaats, waar een verkeersregelaar stond in een geel hesje, ging de vrolijkheid door, door het aanschouwen van deelnemers, die met zorg hun fietsen van de fietsenstandaard op de auto haalden, alles controleerden en daarna richting start fietsten.
Buiten, voor de receptie, zaten deelnemers, na zich binnen ingeschreven te hebben, heerlijk relaxed keuvelend met deze en gene onder mooie parasols in de zon, sommigen van hen met een verfrissend drankje voor zich.
Binnen, waar twee inschrijftafels stonden (één voor leden en één voor niet-leden), was het ook heerlijk relaxed. Deelnemers stelden wel vragen maar kregen keurig antwoord van de dames die de tafels bemensten. Een vraag die meerdere malen gesteld werd, nadat de route ontvangen was, samen met een antwoordenformulier om de vragen die onderweg beantwoord konden worden, was: "Kunnen we al vertrekken?".
"Blijf nog even aub" was het antwoord, "voorzitter Roelof Koops heet iedereen om 11.00 uur welkom en komt met nog enkele mededelingen". En zo geschiedde, waarna Piet Doek de deelnemers nog verblijdde met de mededeling dat allen bij de camper een flesje mineraalwater meekregen voor onderweg.
De fietstocht van ongeveer 50 km. was verdeeld in twee gedeelten, waarbij de hele route uitgezet was door middel van knooppunten, af en toe aangevuld met bordjes van de Vrienden van RTV Drenthe.
De route vanaf de start ging richting de molen "de Zaandplatte" waar de molen bezichtigd kon worden en een vraag op het antwoordenformulier beantwoord kon worden. Op deze zaterdag was het ook nog "Open Monumentendag", dus meer belangstellenden bezochten de molen. Sprekend met één van de vrijwilligers van de molen, hoorde ik van hem dat ze naarstig op zoeken waren naar vrijwilligers om bezoekers te ontvangen en info te geven over de molen. Ook kwam ik de molenaar nog tegen. U zult hem misschien ook ontmoet hebben, tijdens uw bezoek aan de molen. Vervolgens ging de route richting Ruinen en vandaar richting het avonturenbosje van Koekangerveld.
Onderweg namen de deelnemers hun rust. Regelmatig kwam ik deelnemers tegen, zittend op een picknickbankje, meegebrachte boterhammen oppeuzelend en/of thee uit een thermosfles schenkend en nuttigend. Helemaal leuk!!!
Ik heb de stop voor een versnapering en een spelletje niet gehaald, moest terug naar Assen vanwege verplichtingen. Aan de start/finishtafel in Dwingeloo heb ik voor vertrek naar Assen, mijn ervaringen gedeeld en was blij te horen dat de bezemwagen nog geen werk had gehad.
Tijdens de (auto)rit richting huis hoorde ik op "ons Radio Drenthe-station", in het programma "Karstival met Rene Karst" het nummer "Water is pas lekker als het door de brouwerij is geweest". Benieuwd hoeveel deelnemers aan de Fietstocht Vrienden RTV Drenthe, aangekomen bij de Finish, het daarmee eens waren.............
Het was in ieder geval reuze gezellig!!!

Geert Douwe Horst

Vrienden van RTV Drenthe

Batinge 46
9331 KX Norg

Tel: 06 29 11 36 53
E-mail: secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

KvK nr: 40047987