Vrienden van RTV Drenthe

2023 Winterfair 30 december

Mooi Wark 

Tussen Kerst en Oudjaar was het extra gezellig bij RTV Drenthe.
Voor het derde jaar op rij werd er op radiokanaal 90.2 "de Drentse 1000" uitgezonden en ook op TV was dit live te volgen vanaf 07.00 tot 18.00 uur. 
De slogan "altijd in de buurt" kreeg deze keer extra glans doordat er zelfs een Winterfair was georganiseerd. Achttien standhouders stonden met hun kraampje in het Atrium van het RTV Drenthe-pand. Zo kon je er bijvoorbeeld kerstdecoraties of droge worst aanschaffen, maar bovendien ...... het was er heuuuuuuul gezellig!!!
Ook de Vrienden van RTV Drenthe waren er vertegenwoordigd in een stalletje, samen met RTV Drenthe. Bij hen kon je koffie, warme chocolademelk (met slagroom!!!) of/en zelfgebakken knieperties kopen.
De overheerlijke gehaktballen, volgens mij het best verkochte item tijdens deze Winterfair :-), vonden gretig aftrek.
Je kon je ook, desgewenst, laten informeren over de Vrienden van RTV Drenthe. Tijdens de vier dagen van de Winterfair, waar gemiddeld zo'n 400 bezoekers per dag op afkwamen, hebben, zo hoorde ik, meer dan 100 mensen zich aangemeld als lid. Helemaal geweldig en hierbij aan allen een hartelijk welkom.
Waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt door de bezoekers, was deelname aan een rondleiding door het gebouw, waarbij zelfs, tijdens de live-uitzending, de radiostudio betreden kon worden. Dichter in de buurt kan haast niet, hahaha. 

Terug naar de "Drentse 1000": In de top 10 van de lijst dit jaar waren veel streektaal-nummers te horen en dat maakt(e) deze lijst ook echt een DRENTSE lijst. Hofleverancier Daniël Lohues, die de vorige twee edities de lijst aanvoerde met "Hier kom ik weg", moest deze keer genoegen nemen met plek 2. Bovenaan de lijst verscheen, zo bleek op Oudejaarsdag 2023 tegen zessen, Mooi Wark met het nummer "Doodse stilte". 

Stil zal het zeker niet zijn bij RTV Drenthe het komende jaar en ik neem aan dat de Winterfair ook in 2024 een vervolg krijgt.

Onze verslaggever ter plekke was Geert Douwe Horst.
(zie ook de foto's in het foto-album) 

Vrienden van RTV Drenthe

Batinge 46
9331 KX Norg

Tel: 06 29 11 36 53
E-mail: secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

KvK nr: 40047987